Student bedelt op internet
wereldreis bij elkaar

door Geert-Jan Bergers

DEN HAAG - Onder de titel 'Let-me-stay-for-a-day.com' is de 24-jarige Ramon Stoppelenburg uit Zwolle op internet een inzamelingsactie begonnen waardoor hij gratis een wereldreis hoopt te maken.

Stoppelenburg, die journalistiek studeert, kwam op het idee toen hij zag dat mensen op het internet om geld bedelen. Omdat reizen en het ontmoeten van allerlei mensen zijn grote hobby is, besloot Stoppelenburg mensen via het internet om een gratis verblijfplaats en een maaltijd te vragen.

Tegenprestatie

In ruil daarvoor zegt de student dagelijks op het internet verslag te zullen doen van zijn belevenissen. "Het is belangrijk dat de plaatsen waar ik verblijf, over een internetaansluiting beschikken. De dagelijkse verslagen gaan over de gebeurtenissen van de laatste dag en mijn plannen voor de komende dagen", aldus Stoppelenburg.

De nog geen twee weken oude bedelactie is inmiddels een doorslaand succes aan het worden. Het regent adressen uit onder meer Amerika, AustraliŽ, Canada, Engeland, Midden-Amerika en Rusland. Driehonderd adressen heeft de student aangenomen.

Stoppelenburg is verbaasd over de gastvrijheid. "Ik dacht dat ik twee tot drie aanbiedingen per dag zou krijgen, maar het lijkt meer op twee- tot driehonderd", aldus de student.

Behalve een plek om te slapen zoekt Ramon ook nog naar een digitale camera, zodat hij plaatjes van zijn verblijfplaatsen op het internet kan zetten. Ook hoopt hij op een gratis vliegtickets en een mobiele telefoon. De sponsors komen in ruil daarvoor op de internetsite van Ramon, die op 1 mei hoopt te vertrekken.